FAQ
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over een reis, over jouw reservering of over de reisdocumenten die je nodig hebt voor je reis? Op deze pagina vind je de antwoorden op de vragen die je zou kunnen hebben. De vragen en antwoorden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.
Een andere vraag?
Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Je kan je vraag ook stellen door ons te mailen. Hier vind je ook de verschillende manieren waarop je met ons in contact kan komen. Je kan tijdens openingstijden ook met ons bellen of chatten via WhatsApp.
Algemene regels voor al onze doelgroepen
Algemene regels voor al onze doelgroepen
Vanaf het moment dat jouw reis vertrekt, zijn wij verantwoordelijk. Je bent volledig vrij om genoeg plezier en pret te hebben tijdens de reis. Het enige dat we verwachten van jou, is dat je leeft naar onze vijf belangrijke kernwaarden.Eenmaal aangekomen op bestemming zal de reisleiding een kort welkomstwoordje houden en DO’s en DON’Ts met je doornemen. Voor ons zijn er vijf belangrijke kernwaarden, waar al onze reizigers zich strikt aan moeten houden.
1. NATUUR & CULTUUR
Respecteer de prachtige vergezichten, de lokale cultuur en zijn mensen, de glinstering van vers geprepareerde pistes, de geur van gras en dennennaalden in de ochtend, de zon midden op het stadsplein en het ongelimiteerd genieten van frisse lucht. Houd de natuur en jouw omgeving altijd netjes. Gooi je afval in de prullenbak of neem het mee, zodra er één in de buurt is. Laat op het terras ook geen eigen afval liggen. Roken doe je op de aangewezen plekken. Peuken van sigaretten gooi je niet op de grond, maar in de prullenbak of asbak. Samen houden we de natuur schoon.2. SPORTEN & ONTDEKKEN
Je bent de hele dag bezig en in beweging. Wintersport is een fysieke sport, die veel lichamelijke kracht neemt. Outdoor activiteiten vragen veel conditie en inzet. Cultuur opsteken in de meeste prachtige steden vraagt veel van de benen. Denk dan ook goed om je eigen lichaam. Eet en drink voldoende, maar drink alcohol met mate. Alcohol wordt niet geschonken aan minderjarigen en middelbare scholieren. Ieder land heeft zijn eigen wetgeving over alcoholgebruik, die we ook nauwlettend opvolgen. Voor drugs zijn we nog strenger en hanteren we een No-Drugs beleid. Drugs of andere verboden middelen zijn niet toegestaan, verwijdering van de bestemming en/of reis kan/zal worden toegepast.3. UITDAGING & VEILIGHEID
Jezelf overwinnen, altijd net iets harder leren en durven gaan. Wintersport is een sport van uitdaging en van je grenzen verleggen. Doe dit alleen wel met de juiste focus. Een stedenreis is een actieve reis, waar je met de zon op je gezicht, lange afstanden wandelt van de ene naar de andere plek. Eet en drink goed en zorg voor voldoende rust. Gun deze (nacht)rust ook aan andere, heb respect voor anderen. Denk in de late avond aan jouw volume in jouw accommodatie. Je medereizigers zijn misschien al in de rust, heb respect voor jouw medereiziger.4. GEZELLIGHEID & PRET
Op schoolreis maakt het niet uit met wie je bent, want het is altijd gezellig. Tijdens onze schoolreizen zijn we met grote groepen. Hierdoor kan het soms allemaal net wat langer duren dan jezelf voor ogen hebt. Maar onze reizen doen we natuurlijk wel onder het motto “samen uit, samen thuis” . Ook al loopt er steeds begeleiding rond, jij bent medeverantwoordelijk voor jezelf en voor je reisgenoten.5. VRIJHEID
Tijdens jouw reis geven we je, naast het reisprogramma, ook genoeg de vrijheid om te doen wat je wilt, het is tenslotte jouw reis. Dit alleen wel binnen de normen van de bovenstaande punten. Om van deze vrijheid te genieten vragen we er alleen één ding voor terug. Respect voor de begeleiding ter plaatse. Zij zijn je verantwoordelijke tijdens de hele reis en zijn er om jou een sensationele reis te bezorgen. Dat is vaak een grotere opdracht dan je denkt, dus waardeer alle tijd en moeite, die de begeleiding hierin steekt. Heb ook respect voor al onze partners. Medewerkers van het hotel/appartement waar je verblijft, de buschauffeur en andere partners waar we mee samenwerken.Onze begeleiding staat steeds 24-7 klaar voor alle reizigers. Bij vragen/problemen, benader je één van de reisleiding op jouw bestemming.
Onze reisleiding
Is er reisleiding aanwezig op bestemming?
Er is op bestemming altijd een reisleider aanwezig. Zij zorgen ervoor dat jouw reis op rolletjes verloopt.Eenmaal aangekomen op bestemming zal de reisleiding een kort welkomstwoordje houden en DO’s en DON’Ts met je doornemen. De reisleiding wijst je de accommodatie en/of het bagagedepot aan. Op bestemming regelen zij de in- en uitcheck, de huur van materialen, de indeling van ski- en snowboardlessen en/of activiteiten, restaurant reserveringen en tickets voor openbaar vervoer.
Je kunt bij de reisleiding terecht voor de exacte locatie van de ski- en snowboardverhuur, supermarkten, en overige winkels en daarnaast organiseren zij een aantal leuke activiteiten. Voor vragen en problemen zijn zij de gehele reis bereikbaar en in geval van nood zijn zij 24 uur per dag te bereiken via een noodnummer.
Schooltijd
Ben ik vrij als ik me niet aanmeld voor een reis?
In de meeste gevallen is er bij scholen een alternatief thuisblijf programma. Wij hebben er geen inzage en beslissing in of je vrij bent als je niet mee gaat. We zijn puur en alleen de organisator voor degene die wel mee op reis gaan. Informeer bij school of je vrij bent ja of nee.Moet ik op de dag van vertrek of aankomst ook nog naar school?
Dit is per school verschillend. Wij hebben er geen inzage en beslissing in of je vrij bent op deze dagen. Informeer bij school of je vrij bent ja of nee.Roken, alcohol & drugs
Mag ik roken tijdens de reis?
Het rookbeleid ligt compleet bij de opdrachtgever/school.Ben je een roker? Informeer dan bij de school of je tijdens de reis mag roken.
Ben je een roker en staat de school dit ook toe? Dan willen we jou wel vragen om te roken op de aangewezen plekken. Peuken van sigaretten gooi je niet op de grond, maar in de prullenbak of asbak. Samen houden we de natuur schoon.
Mag ik alcohol drinken tijdens de reis?
Voor middelbare scholieren is er een compleet verbod op alcohol tijdens de reis en hanteren wij de schoolregels alsof je op school zou zitten. Dit betekent dat alcohol niet is toegestaan. Let op dat de school ervoor kan kiezen je naar huis te sturen als zij constateren dat je alcohol bij je hebt en/of hebt gedronken.Voor MBO, HBO en Universiteiten, eet en drink voldoende, maar drink alcohol met mate. Alcohol wordt niet geschonken aan minderjarigen en middelbare scholieren. Ieder land heeft zijn eigen wetgeving over alcoholgebruik, die we ook nauwlettend opvolgen.
Drugs
Voor drugs zijn we nog strenger en hanteren we een No-Drugs beleid. Drugs of andere verboden middelen zijn niet toegestaan, verwijdering van de bestemming en/of reis zal ten alle tijden worden toegepast.Mij aanmelden voor een reis
Wat heb ik nodig om mij te kunnen aanmelden via de website?
Als je een reis wilt boeken bij DeSchoolreis.nl heb je de gegevens nodig van ALLE reizigers op jouw boeking. Per reiziger hebben we de volgende gegevens nodig:• Voornaam en achternaam zoals vermeld op identiteitsbewijs
• Geboortedatum
• Geslacht
Bij skireizen vragen we ook nog om de volgende gegevens:
• Schoenmaat
• Lengte
• Gewicht
• Ervaring
• Skiër of snowboarder
Van de hoofdboeker vragen we ook nog om de volgende gegevens:
• Adresgegevens
• E-mailadres
• Telefoonnummer
• Noodtelefoonnummer
Kan ik mij ook telefonisch aanmelden?
Dat kan zeker. Eén van onze medewerkers helpt je graag telefonisch verder via het nummer 058-8432743. We kunnen samen de volledige online boekingsprocedure doorlopen, maar we raden je aan om zelf je aanmelding via de website te maken. Waarom? Zo heb je rustig de tijd om alles in te vullen en zijn we er zeker van, dat er geen fouten worden ingevoerd tijdens de boeking. Je hebt steeds ALLE gegevens van je medereizigers nodig of je nu online boekt of telefonisch.Kan ik als minderjarige online boeken?
Natuurlijk kan jij als minderjarige een reis boeken bij DeSchoolreis.nl.Wij verwachten dat onze minderjarige deelnemers toestemming krijgen van minstens één van de ouder(s)/voogd(en)/verantwoordelijke(n). Iedere bevestiging van de aanmelding zal worden aangezien als zijnde afkomstig van één van de ouder(s)/voogd(en)/verantwoordelijke(n).
Tot hoe kort voor vertrek kan ik mij aanmelden voor een reis?
Wanneer jij via de aanmeldknop je reis kan boeken, je via iDeal jouw betaling online kan voldoen (indien nodig), jouw reisbescheiden kunt uitprinten en het nog haalt om op tijd bij de opstapplaats of accommodatie te zijn, kan je wat ons betreft nog aanmelden voor je reis.Uiteraard blijft het je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij de opstapplaats of accommodatie aanwezig te zijn. Wanneer je de bus hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. DeSchoolreis.nl is hiervoor niet aansprakelijk.
Hoofdboeker / Ouders
Wat is een hoofdboeker?
De hoofdboeker is de aanspreekpersoon voor alle medereizigers op zijn boeking. In geval de hoofdboeker geen reiziger is, dan is de eerste deelnemer, die ingevoerd wordt bij het maken van een boeking, automatisch het aanspreekpunt tijdens de reis.Alle correspondentie verloopt via het mailadres van de hoofboeker.
Wie is de hoofdboeker?
De hoofdboeker is de persoon die als contactpersoon, aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de groep handelt.Waarom wordt de gegevens van mijn ouder(s)/voogd(en)/verantwoordelijke(n) gevraagd?
Voor alle basis- en middelbare schoolreizen vragen wij, tijdens het aanmelden voor jouw reis, de gegevens van één van je ouder(s)/voogd(en)/verantwoordelijke(n) in te vullen. Dit doen we om de volgende redenen.1. Om juridische redenen zijn je ouder(s)/voogd(en)/verantwoordelijke(n) verantwoordelijk over jou.
2. Wij om dezelfde juridische redenen, een persoon van 18 jaar of ouder nodig hebben voor het maken van jouw boeking
3. In geval van nood is dit de persoon waar wij contact mee kunnen opnemen, mits dit nodig zou zijn.
Alle correspondentie verloopt via het mailadres van de ingevulde ouder/voogd/verantwoordelijke.
Mijn aangemelde reis
Hoe ontvang ik mijn bevestiging na aanmelding?
Na de aanmelding ontvangt de hoofdboeker een bevestigingsmail met de informatie van de reis, die is geboekt (de aanmeldingsbevestiging). De aanmeldingsbevestiging omvat het boekingsoverzicht met o.a. de reis- en betalingsgegevens.Het niet ontvangen van de aanmeldingsbevestiging (wegens bijvoorbeeld foutief ingegeven e-mailadres tijdens het boeken) kan niet worden ingeroepen als geldige reden om een reis kosteloos te annuleren.
Wat kan ik doen als ik mijn reserveringsmail kwijt bent?
Gebruik de zoekterm “DeSchoolreis.nl” of “Skireis.nl” in je mailbox. Als je aanmeldingsoverzicht nog ergens in je e-mail zit, vind je hem zo waarschijnlijk wel weer terug.Kan je je reserveringsmail echt niet vinden en je boeking ook niet online bekijken? Neem dan contact op met ons. We mailen je jouw reserveringsmail dan nog een keertje door.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn aanmelding?
Controleer eerst je SPAM-mail (ongewenste mail/prullenbak map). In sommige gevallen komt je bevestiging daar terecht. Niet te vinden bij je ongewenste e-mail? Dat kan de volgende redenen hebben:• Je hebt niet het juiste e-mailadres ingevuld tijdens je aanmelding. Neem contact op met ons om je e-mailadres te controleren en aan te passen.
• Je hebt te snel gezocht naar je bevestigingsmail. Het kan enige tijd duren, voordat de bevestigingsmail is verzonden (een paar minuten). Probeer ook even je inbox opnieuw te refreshen.
Als je nog steeds je bevestigingsmail niet hebt ontvangen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Zo ben je zeker dat jouw boeking succesvol is afgerond.
Vanaf wanneer is mijn reis bevestigd?
Je reservering is bindend, zodra je de laatste knop van het aanmeldingsproces hebt doorlopen en je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden van DeSchoolreis.nl.Niet- of niet tijdige aanbetalingen zijn nooit reden om een aanmelding ongeldig te herroepen. Vanaf het moment dat er akkoord is gegeven voor de aanmelding, is het een geldige boeking.
Waar kan ik mijn reservering raadplegen?
Je kan je reservering raadplegen via de unieke link, die de hoofdboeker heeft gekregen via de mail.Via je online boekingspagina krijg je details van je reservering. Je kan online je betalingen regelen, je reisdocumenten downloaden en je reisgegevens raadplegen.
Wijzigingen en bijboeken
Kan ik mijn aanmelding nog wijzigen?
Wil je een wijziging uitvoeren in het aantal reizigers, iemand bijboeken of annuleren? Kijk dan even bij het kopje “Annuleren leerling”, wat dat betekent voor jouw boeking.Wil je een naamswijziging of correctie uitvoeren van de persoonlijk gegevens van (één van) de reiziger(s)? Kijk dan even hieronder bij de andere veel gestelde vragen, wat dat betekent voor jouw boeking.
Hoe kan ik een wijziging doorgeven voor een naam, geboortedatum, e-mailadres?
Wil je een naamswijziging of correctie uitvoeren van de persoonsgegevens van (één van) de reiziger(s)? Dan kan je dat gemakkelijk zelf doen op je eigen persoonlijke boekingspagina.Vertrekt jouw reis binnen 14 dagen? Dan kan je een wijziging doorgeven via een mail of WhatsApp. Vermeld duidelijk je boekingsnummer en de correcte gegevens, die aangepast moeten worden.
Hou er rekening mee dat wijzigingen binnen 14 dagen niet kosteloos zijn. De wijzigingskosten zijn afhankelijk van de prijs, die onze partner(s) aanrekent.
De opdrachtgever/school bepaald of zij deze wijzigingskosten naar jou doorberekenen.
Kan ik mij nog opgeven voor een activiteit?
Al onze reizen kennen een totaal programma. Sommige van deze activiteiten kan je bijboeken. Hiervoor kan je het beste kijken bij de beschrijving van jouw reis onder het kopje ‘extra opties’. Via je eigen persoonlijke boekingspagina kan je jouw activiteiten bijboeken.Betalingen
Hoe moet ik betalen?
Betalingen voor de reis verlopen altijd via de opdrachtgever/school. Informeer bij de opdrachtgever/school hoe je kan betalen voor jouw reis.Ik kan de reis niet betalen, maar wil heel graag mee.
Een schoolreis is het hoogtepunt van jouw schoolcarrière en het zou zonde zijn als je niet mee kon, omdat je het helaas niet kan betalen. Gelukkig zijn er in veel gevallen speciale geldpotjes voor als je de reis niet zelf kan betalen. Dit is alleen per school of gemeente verschillend. Informeer bij de school en/of gemeente over de eventuele mogelijkheden.Betaaltermijnen
Wanneer moet ik betalen?
Betalingen voor de reis verlopen altijd via de opdrachtgever/school. Na het aanmelden voor jouw reis zal de opdrachtgever/school jou informeren over wanneer je moet betalen voor de reis.Kan ik de reis ook in termijnen betalen?
Betalingen voor de reis verlopen altijd via de opdrachtgever/school. Informeer bij de opdrachtgever/school naar de mogelijkheden om de reis in termijnen te betalen.Betalingsmogelijkheden
Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
Betalingen voor de reis verlopen altijd via de opdrachtgever/school. Informeer bij de opdrachtgever/school naar de betalingsmogelijkheden om de reis te betalen.Mijn facturen
Wanneer krijg ik de factuur toegestuurd?
Betalingen voor de reis verlopen altijd via de opdrachtgever/school. Zij sturen op basis van de aanmeldingen via DeSchoolreis.nl een factuur om de reis te betalen.Waarom is mijn factuur niet zichtbaar?
Betalingen voor de reis verlopen altijd via de opdrachtgever/school. Zij sturen op basis van de aanmeldingen via DeSchoolreis.nl een factuur om de reis te betalen.Facturen worden niet door ons verzonden en staan daarom niet zichtbaar in je eigen persoonlijke boekingspagina.
Is mijn betaling binnengekomen?
Betalingen voor de reis verlopen altijd via de opdrachtgever/school. Informeer bij de opdrachtgever/school of je betaling voor jouw reis is binnengekomen.Mijn reis annuleren
Wat moet ik doen om de reis te annuleren?
De hoofdboeker kan de reis annuleren via de persoonlijke boekingspagina.Lukt dit niet via de persoonlijke boekingspagina? Dan kan je ons mailen via reservering@deskireis.nl onder vermelding van je boekingsnummer. Leg hier duidelijk uit om welke reden je wilt annuleren.
Wil je slechts een gedeelte van de reizigers annuleren? Kijk dan hieronder bij het kopje ‘wijzigingen en omboeken’.
Wij leggen je alle mogelijke stappen uit en helpen je bij de afronding van je annulering.
Let op! Alleen de hoofdboeker kan een annulering doorgeven.
Kan ik zomaar kosteloos annuleren?
Dit is afhankelijk van de opdrachtgever/school. Annuleer je jouw reis, dan berekenen wij hiervoor annuleringskosten volgens onze eigen voorwaarden richting de opdrachtgever/school.De opdrachtgever/school bepaald of zij deze annuleringskosten naar jou doorberekenen.
Ik heb een geldige reden om te annuleren, maar heb geen annuleringsverzekering. Hoeveel gaat me dit kosten?
Bij annulering (ook met annuleringsverzekering) dienen de vastgestelde annuleringskosten van DeSchoolreis.nl, in alle gevallen, betaald te worden door de opdrachtgever/school. De kosten kan je hieronder nazien onder het kopje ‘annuleringskosten’.De opdrachtgever/school bepaald of zij deze annuleringskosten naar jou doorberekenen.
Wijzigingen en omboeken
Welke andere mogelijkheden zijn er behalve annuleren?
Naast annuleren zijn er ook de volgende mogelijkheden:In plaats stelling:
De opdrachtgever/school kan iemand anders mee laten gaan op reis. Tot 14 dagen voor vertrek kan de hoofdboeker en opdrachtgever/school deze wijziging doorgeven. Houd er rekening mee dat we hiervoor € 50,- administratiekosten berekenen.Omboeken van de reis:
Tot 6 weken voor vertrek kan de hoofdboeker de reis omboeken, indien de opdrachtgever/school meerdere reizen, voor dezelfde leerjaar, via ons aanbiedt. Wij berekenen hier geen extra wijzigingskosten voor. Binnen 6 weken voor vertrek is het niet meer mogelijk om de reis om te boeken. Voor een omboeking kan alleen de hoofdboeker contact met ons opnemen.De opdrachtgever/school bepaald of zij deze annuleringskosten en/of wijzigingskosten naar jou doorberekenen.
Hoe geef ik een wijziging of omboeking door?
De hoofdboeker kan een mail sturen naar reservering@deskireis.nl onder vermelding van het boekingsnummer. Leg hier duidelijk uit welke wijziging je wilt doorvoeren en wat de reden hiervoor is.Wij leggen je alle mogelijke stappen uit en helpen je bij de afronding van je wijziging.
Mijn reis wordt geannuleerd
Wat als mijn reis door jullie wordt geannuleerd?
Als DeSchoolreis.nl jouw reis annuleert, omdat wij de bestemming niet veilig achten, de veiligheid niet kunnen garanderen, je geen sensationele reis kunnen geven of als de benodigde aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan annuleren wij jouw reis zonder kosten.Wat zijn de redenen voor DeSchoolreis.nl om mijn geboekte reis te annuleren?
• Als de Nederlandse overheid geen toestemming geeft om buitenlandse reizen toe te laten• Als het ministerie van Buitenlandse zaken het reizen naar jouw bestemming verbiedt
• Als we niet kunnen afreizen, omdat de grenzen zijn gesloten of touringcarbedrijven hun reizen annuleren
• Als we ter plaatse niet kunnen voldoen aan een sensationeel reisprogramma door sluiting of annulering van bepaalde cruciale elementen van je reis
• Als een reis zonder vertrekgarantie niet voldoende reizigers heeft om de reis te kunnen uitvoeren
Ben ik mijn geld kwijt als mijn reis wordt geannuleerd?
Je gaat nooit 1 euro verliezen als je reis, door ons, wordt geannuleerd, of je nu een annuleringsverzekering hebt geboekt of niet.Annuleringskosten
Wat zijn de kosten als ik mijn reis annuleer?
Als je de boeking annuleert, dat zijn de volgende annuleringskosten (als percentage van de totale boekingskosten) van toepassing:• Bij annulering tot de 90ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 10% van de reissom
• Bij annulering vanaf de 90ste dag (inclusief) tot de 30ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom
• Bij annulering vanaf de 30ste dag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom
• Bij annulering vanaf de 14de dag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom
• Bij annulering vanaf de 5de dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom
• Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom
De annuleringsdatum wordt bepaald op het moment dat wij de annuleringsmail hebben ontvangen, binnen onze kantoortijden. Voor mails ontvangen, buiten onze kantoortijden, wordt de annuleringsdatum bepaalt op de eerstvolgende werkdag.
Let op! Alleen een hoofdboeker kan een annulering doorgeven. Mails vanuit andere reizigers worden niet geaccepteerd voor de bepaling van de annuleringsdatum.
De opdrachtgever/school bepaald of zij deze annuleringskosten naar jou doorberekenen.
Algemene informatie
Wat is er inbegrepen in je reis?
Hieronder krijg je een overzicht van alles wat er wel of niet is inbegrepen in jouw meerdaagse schoolreis. Zo ben je er zeker van dat er nooit extra kosten worden berekend, bovenop de gecommuniceerde prijs.INBEGREPEN
• Busvervoer heen/terug• Opstaplocaties bus: vanaf school
• 2 tot 7 overnachtingen in gekozen accommodatie
• Toeristenbelasting
• Waarborg (wordt verrekend met opdrachtgever/school) *
• Minimaal verblijf van logies in appartementen & bungalows en B&B bij pensions/hotels
• Bedlinnen
• 3 tot 6 dagen skipas **
• Skimateriaal voor alle skidagen, incl. helm **
• Skilessen voor beginners **
• Activiteiten inbegrepen bij het thema van jouw reis
NIET-INBEGREPEN
• Maaltijden tijdens de busrit (heen-/terugrit)• Annuleringverzekering
• Bijdrage garantiefonds (wordt verrekend met opdrachtgever/school)
MOGELIJKHEID, AFHANKELIJK VAN JOUW SAMENGESTELDE REIS DOOR DE OPDRACHTGEVER/SCHOOL
• Extra maaltijden buiten de standaard verzorging van jouw gekozen accommodatie• Extra dag skipas **
• Skilessen voor gemiddelden en gevorderden **
• Extra activiteiten buiten het thema van jouw reis
• Reisverzekering voor de gehele groep (inclusief wintersportdekking)
* Alleen bij appartementen en/of bungalows
** Alleen bij skireizen
Waar moet ik zelf nog rekening mee houden?
Maaltijden:
Heb je geen halfpension of volpension tijdens jouw reis? Zorg dan dat je iedere dag geld hebt om te eten. De prijzen zijn op iedere bestemming anders, maar we weten uit ervaring dat je met +/- € 20,- per dag kan rondkomen met maaltijden.De hele dag sporten op bestemming of lopen door een stad zorgt ervoor dat de lokgroep van een verfrissend drankje of een warm drankje bij koudere temperaturen heel luid klinkt. Zorg ervoor dat je genoeg zakgeld hebt voor een drankje te nuttigen in het hotel/berghut of tijdens het uitgaan.
Excursies:
Wil je graag deelnemen aan een excursie? Kijk snel op jouw reispagina wat de prijzen zijn tijdens jouw reis. Let op, in de meeste gevallen zijn de excursies en activiteiten al inbegrepen bij de prijs.Hoeveel geld moet ik meenemen op reis?
Dit kunnen wij niet voor jou bepalen en het is uiteraard moeilijk in te schatten, omdat iedereen anders met geld omgaat.We raden aan om niet te veel cash geld mee te nemen. Neem liever je bankpas mee! Op onze bestemmingen zijn voldoende bankautomaten om geld te pinnen en op heel veel plaatsen kan je ook gewoon met je bankpas betalen.
Zijn de vertrektijden al bekend?
Bij boeking van jouw reis kan het voorkomen dat de exacte vertrektijden nog niet bekend zijn. We communiceren de definitieve vertrektijden uiterlijk 3 weken voortijd door middel van de reisbescheiden. Op jouw reispagina staat wel een richtlijn voor jouw reis.Tickets en vouchers
Wanneer ontvang ik mijn informatie/reisdocumenten voor mijn aangemelde reis?
3 weken voor vertrek krijg jij van ons de laatste informatie, zodat jij je reis helemaal kan voorbereiden. Heb je je aangemeld voor een reis die binnen 3 weken vertrekt dan krijg je zo snel mogelijk jouw reisbescheiden opgestuurd, maar uiterlijk binnen 5 dagen voor vertrek.Hoe moeten de namen op de tickets staan?
Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw 1e voor- en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart. Het je meerdere voornamen dan hoef je deze niet te vermelden. Daarnaast is het belangrijk dat je geen leestekens gebruikt, deze worden niet altijd goed geregistreerd in het boekingssysteem.Hoe ontvang ik bagagelabels?
De reisbescheiden versturen wij per mail. Toezenden van bagagelabels is hierdoor helaas niet mogelijk.Bij vertrek vanaf jouw opstaplocatie labelt de reisleiding jouw bagage.
Natuurlijk is het mogelijk ook nog een eigen bagagelabel om jouw bagage te doen. Dit is niet verplicht.
Paspoort & ID
Welke documenten moet je zeker hebben?
Ondanks dat wij bij DeSchoolreis.nl proberen om het zo makkelijk mogelijk te maken, moet je zelf nog zorgen voor enkele belangrijke documenten:• Geldig ID-kaart of paspoort
• Europese zorgpas (EHIC)
Zorg dat deze documenten zeker in orde zijn voor je vertrek.
Heb ik een paspoort nodig of is een ID-kaart voldoende?
Naar alle bestemmingen die wij aanbieden kun je reizen met een geldig ID-kaart of paspoort.Beschik je niet over de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij je contact op te nemen met de ambassade van het land waar je naartoe reist voor een passend advies over de benodigde reisdocumenten.
Mijn paspoort of ID-kaart is beschadigd en/of verlopen, kan ik hier nog mee reizen?
De controle op reisdocumenten is erg scherp. Dit betekent dat paspoorten of ID-kaarten met krasjes, scheurtjes of andere beschadigingen niet meer geaccepteerd worden. Controleer jouw reisdocumenten voor vertrek dan ook altijd goed.Het reizen met de juiste documenten is je eigen verantwoordelijkheid. DeSchoolreis.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een eventuele instapweigering en de kosten die hieraan zijn verbonden.
Kan ik ook mijn rijbewijs gebruiken als identificatie?
Een rijbewijs is in het buitenland geen erkende legitimatie. Een rijbewijs kan dan ook niet worden gebruikt voor identificatie in het buitenland.Jouw persoonlijke boekingspagina
Jouw persoonlijke boekingspagina
Jouw boekingspagina is uniek en speciaal alleen voor jouw boeking. Inloggen doe je door gebruik te maken van de link in de mail, die wij jou sturen. De mail wordt automatische verstuurd en zit uiterlijk 1 uur na boeking in je inbox.Op je persoonlijke boekingspagina kan je alle informatie terugvinden van jouw reis: je reisdetails, boekingsstatus en een overzicht van de (mede)reizigers, vervoersgegevens en de nodige reisdocumenten.
Hoe kom ik op mijn persoonlijke boekingspagina?
Zodra jij jouw reis hebt geboekt maken wij een persoonlijke boekingspagina aan met als inlog een unieke link. Deze link sturen wij per mail naar jou toe en geeft toegang tot jouw eigen persoonlijke boekingspagina. Je kan alleen op deze manier in jouw persoonlijke boekingspagina komen.Kan ik nog een wijziging doen?
Voor de meeste wijzigingen kun je tot 5 dagen voor vertrek terecht op jouw persoonlijke boekingspagina. Hier kun je jouw gegevens of voorkeuren makkelijk en snel online wijzigen.Via jouw persoonlijke boekingspagina kun je naast wijzigingen bijvoorbeeld ook arrangementen en/of activiteiten bijboeken als deze nog niet zijn inbegrepen.
Houd er rekening mee dat er mogelijk kosten berekend worden voor de wijziging. Voor meer informatie hierover, kan de hoofdboeker via de contactpagina contact met ons opnemen.
Verzekeringen
Wat is een Europese zorgpas (EHIC)?
Deze kaart bewijst dat je in orde bent met je ziekteverzekering. Als je in het buitenland medische zorgen nodig zou hebben, zal in de meeste gevallen de kosten die bijvoorbeeld in een ziekenhuis gemaakt worden, betaald worden het buitenlandse ziekenfonds. Hierdoor hoef je zelf de kosten niet voor te schieten. De Europese Zorgpas staat in de meeste gevallen achter op je Nederlandse zorgpas. Staat deze er niet op? Vraag dan geheel gratis een EHIC pas aan op www.ehic.nl of vraag bij je eigen verzekeringsmaatschappij.Wat is een reisverzekering?
Met een reisverzekering ben je verzekerd van onmiddellijke hulp tijdens je reis. Je krijgt 24-7 bijstand bij vakantiepech, ziekte en ongeval.Concreet betekent dit dat je verzekerd bent voor medische kosten en noodtransport bij ziekte of een ongeval op reis. Ook de medische nazorg in Nederland tot een bepaald bedrag. De reisverzekering biedt alleen dekking, wanneer er op eerder afgesloten verzekeringen (zorgverzekering e.o.) geen dekking is. Meer informatie over de reisverzekering en voorwaarden vind je op de website van je eigen verzekeringsmaatschappij.
Let op! Wij stellen het hebben van een reisverzekering verplicht voor al onze buitenlandse reizen, voor onze skireizen stellen wij het verplicht dat je een reisverzekering hebt inclusief wintersportdekking.
Wat is een annuleringsverzekering?
Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor annulering, wijziging of onderbreking van je reis. Concreet betekent dit dat je verzekerd bent voor een terugbetaling van niet genoten vakantiedagen. Meer informatie over de annuleringsverzekering en voorwaarden vind je op de website van je eigen verzekeringsmaatschappij.Is er een groepsreisverzekering afgesloten voor mijn reis?
In veel gevallen beschikt de opdrachtgever/school over een doorlopende reisverzekering voor alle leerlingen of is er via de opdrachtgever/school een speciale groepsverzekering afgesloten voor jouw reis. Dit staat vermeld op jouw reispagina. Staat dit niet vermeld? Dan wordt er van je verwacht, dat je zelf een eigen reisverzekering afsluit voor jouw reis.Annuleringsverzekeringen worden nooit in groepsverband afgesloten en moet je altijd zelf regelen.
Waarom zou ik een reis- of annuleringsverzekering nemen?
Met een reisverzekering ga je gerust op reis. Een ongeluk is helaas snel gebeurd en met zo’n verzekering kan je rekenen op hulp van een bijstandsverlener, die alles voor jou probeert te regelen. Medische kosten, repatriëring, bezoek van een van je verwanten, … etc. Maar je wordt ook naar Nederland teruggebracht, wanneer er iets met je naaste familieleden gebeurt.Ook voordat je vertrekt, kan er iets onverwachts gebeuren. Ziekte, ongeval, overlijden, herexamen, … etc. In deze (en meer) gevallen kan je beroep doen op een annuleringsverzekering om het geld van je geplande reis terug te krijgen. Een verzekering is dus zeker geen overbodige luxe.
Meer informatie over de verzekeringen en de voorwaarden vind je op de website van je eigen verzekeringsmaatschappij.
Kan ik later een reisverzekering bijboeken?
Een reisverzekering kan in de meeste gevallen worden afgesloten tot 1 dag voor vertrek. Check de voorwaarden van de reisverzekering op de website van je eigen verzekeringsmaatschappij.Let op! Wij bieden zelf geen individuele reisverzekering aan. Deze dien je zelf bij je eigen verzekeringsmaatschappij af te sluiten.
Kan ik later een annuleringsverzekering bijboeken?
Annuleringsverzekeringen kunnen enkel worden afgesloten t/m 7 dagen na de reservering/boeking.Let op! Wij bieden zelf geen annuleringsverzekering aan. Deze dien je zelf bij je eigen verzekeringsmaatschappij af te sluiten.
Wat kost een annulering- en reisverzekering?
Wij bieden zelf geen verzekeringen aan. Kijk voor de kosten van je verzekering op de website van je eigen verzekeringsmaatschappij.Bij wie dien ik een claim in voor de verzekering?
De reisverzekering biedt alleen dekking, wanneer er op eerder afgesloten verzekeringen (zorgverzekering e.o.) geen dekking is.Dien altijd eerst jouw claim in bij jouw eigen zorgverzekering. Is er geen dekking op jouw eigen zorgverzekering dan kan je aanspraak maken op een zelf afgesloten reisverzekering. Als laatste kan je een eventuele groepsreisverzekering inschakelen om je claim in te dienen. Geef hiervoor jouw claim door aan de opdrachtgever/school.
Let op! Een groepsreisverzekering behandelt alleen een claim, wanneer er op eerder afgesloten verzekeringen (zorgverzekering, eigen reisverzekering, e.o.) geen dekking is.
Hoelang duurt het, voordat ik mijn geld terugkrijg van de verzekeringsmaatschappij?
Zodra de complete reissom is voldaan door de opdrachtgever/school, maken wij een annuleringsfactuur op. Deze kan je indienen bij je eigen verzekeringsmaatschappij. De gemiddelde verwerkingstermijn bedraagt 2 à 3 weken.Tip! Zorg ervoor dat je dossier vanaf het begin zo volledig mogelijk is.
Let op! Wij hebben geen invloed op de verwerkingstermijn van jouw eigen verzekeringsmaatschappij.
Wat is een geldige reden om te annuleren met een annuleringsverzekering?
Je kan de redenen terugvinden in de voorwaarden van je eigen verzekeringsmaatschappij.Faciliteiten
Zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen in de prijs?
• Bij onze hotels is dit standaard inbegrepen• Bij onze jeugdpensions is het bedlinnen inbegrepen, handdoeken zijn in de meeste gevallen ter plaatse te huren. We raden aan om dit zelf mee te nemen.
• Bij onze appartementen is het bedlinnen en handdoeken niet inbegrepen en is dit los bij te boeken.
• Bij onze tentenkampen is het luchtbed inbegrepen, slaapzak, kussen en handdoeken zijn niet inbegrepen en moet je zelf meenemen.
Moet ik zelf mijn kamer, appartement, bungalow of tent opruimen?
Ja, je moet altijd jouw kamer, appartement, bungalow of tent opruimen, voordat je uitcheckt. Dit betekent dat je de kamer veegschoon achterlaat, geen spullen achterlaat (o.a. lege shampooflessen, lege flesjes drinken, vieze handdoeken, etc.), het bedlinnen afhaalt en dit deponeert op de aangewezen plek.Als je zelf niet wilt schoonmaken zal een schoonmaakploeg dit doen, de prijs voor de eindschoonmaak zijn gemiddeld ca. € 25,- per persoon. Welke als gehele kamer wordt verrekend of achteraf in rekening wordt gebracht. Het schoonmaken van de kamer wordt beoordeeld in zijn geheel en niet per persoon.
Is er Wi-Fi aanwezig in mijn accommodatie?
Dit verschilt per accommodatie. Je kunt dit terugvinden op de accommodatiepagina van jouw reis op onze website.Houd er rekening mee dat de Wi-Fi vaak niet zo stabiel en snel is als dat je thuis gewend bent. Zo kan het voorkomen dat de Wi-Fi niet sterk genoeg is om bijvoorbeeld echt films te downloaden of te streamen.
Zijn de algemene faciliteiten van mijn accommodatie gratis?
Dit verschilt per accommodatie en per faciliteit. Exacte informatie over eventuele kosten kun je terugvinden bij de beschrijving op de accommodatiepagina van jouw reis op onze website.In- en uitchecken
In- en uitchecken op mijn verblijf
Bij aankomst met de bus zal de reisleider je ontvangen en je welkom heten. Hij/zij zal je verder informeren over het in- en uitchecken.De meeste bussen komen aan in de vroege ochtend en vertrekken in de vroege avond. Inchecken op je aankomst dag in je accommodatie doe je meestal kort na de middag. Uitchecken op de laatste dag van je reis doe je in de ochtend. De meeste accommodaties kiezen voor vastgestelde inchecktijden om 16u en uitchecktijden om 10u.
Het kan wel mogelijk zijn dat een kamer eerder beschikbaar is, waardoor je soms wel eerder in de kamer kan dan de inchecktijd.
Houd er rekening mee dat deze richtlijnen ook van toepassing zijn voor je maaltijden. Dat betekent dat je eerste maaltijd het diner van de dag van aankomst is en je laatste maaltijd het ontbijt van de dag van vertrek.
Je kan natuurlijk wel nog steeds gebruik maken van alle faciliteiten van je accommodatie voor/na het in- en uitchecken.
Tijdens de meeste van onze reizen voorzien we nog extra in een ontbijt op de aankomstdag en/of een avondmaaltijd op de dag van vertrek. Ook regelen wij voor al onze ski- en outdoorreizen op de aankomstdag een omkleedlocatie en bagagedepot als de kamers nog niet beschikbaar zijn. Op de dag van vertrek regelen we ook een omkleedlocatie en bagagedepot en verzekeren we je van een douchemogelijkheid alvorens je de bus instapt.
Is mijn vertrekdatum hetzelfde als de aankomst dag?
Nee, bij de meeste van onze busreizen is de vertrekdatum niet gelijk aan de aankomstdag. Wanneer je jouw reis bijvoorbeeld boekt met vertrekdatum 1 december dan kom je op veel van onze bestemmingen bij jouw accommodatie aan op 2 december.Onze binnenlandse reizen en stedenreizen naar België, Duitsland of Parijs vertrekken meestal in de ochtend, zo kom je de zelfde dag in de namiddag aan op bestemming.
Verzorging
Wat is inbegrepen bij maaltijdtypes: logies, ontbijt, halfpension of vol pension?
Logies:
Als je kiest voor deze ‘maaltijdformule’ betekent het dat enkel de overnachting inbegrepen is. Maaltijden zijn dus niet inbegrepen in de prijs.Dankzij de volledig uitgeruste keuken van jouw appartement, heb je de mogelijkheid om je kookkunsten de vrije loop te laten gaan.
Ontbijt (B&B):
Iedere dag is er een uitgebreid ontbijtbuffet in jouw verblijf.Halfpension:
Kies je voor halfpension dan kan je zowel aanschuiven bij het ontbijt- als bij het dinerbuffet.Opgelet: drinken is niet inbegrepen tijdens het eten. Wel voorzien we in water.
Volpension:
Bij deze formule krijg je niet enkel ontbijt- en avondeten, maar is er ook de lunch inbegrepen. Dit door middel van een lunchpakket die je zelf kan samenstellen.Opgelet: drinken is niet inbegrepen tijdens het eten. Wel voorzien we in water.
Let op! Je verblijf serveert geen alcohol onder de 18 jaar en aan middelbare scholieren.
In ben allergisch voor bepaalde voeding of volg een speciaal dieet, wat nu?
Zijn er bijzonderheden waar we zeker rekening mee moeten houden? Laat het ons dan weten! Wij zorgen steeds voor de beste oplossing. Zo kan je echt zorgeloos op reis.Stuur een mail naar reservering@deskireis.nl met vermelding van jouw boekingsnummer, zodat we een aanvraag kunnen doen bij onze partners om tegenmoet te komen aan jouw wensen.
Nachtrust
Hoe laat moet het stil zijn in de accommodatie?
Het kan voorkomen dat wij onze accommodatie delen met andere groepen. Hierdoor hanteren wij, in al onze accommodaties, dat iedereen om 22.00u stil is op de gangen en dat geluidsinstallaties uit zijn of geen overlast geven aan andere gasten.Hoe laat moet ik op mijn eigen kamer zijn?
Om 23.00u is iedereen op zijn eigen kamer.Hoelaat moet ik slapen?
Dit bepaal je tijdens de reis geheel zelf. Hou alleen rekening dat jouw kamergenoten misschien wel willen slapen en dat de dag erna er weer een druk programma voor je klaar staat. Vanaf 0.00u is het wel zodanig stil op de kamer dat de naastgelegen kamers hier niks van horen.Kamerindeling
Wat is bed op indeling?
Als jij je aanmeldt op basis van bed op indeling dan word je ingedeeld op een kamer met klasgenoten van hetzelfde geslacht.Wie maakt de kamerindeling?
De kamerindeling ligt altijd geheel bij de opdrachtgever/school. Zij houden rekening met jullie voorkeuren en zullen gezamenlijk de kamers vullen. Rekening houdend met de verdeling jongens en meisjes.Wanneer weet ik bij wie ik op de kamer zit?
De exacte kamerindeling wordt altijd pas bekendgemaakt door de reisleiding op locatie.Bagage
Is bagage mee inbegrepen?
Natuurlijk! Bij al onze busreizen is bagage standaard inbegrepen in jouw reis. Je hebt 20 kg ruimbagage en je mag natuurlijk ook handbagage meenemen in de bus.Hoeveel bagage mag ik meenemen in de bus?
Alle bussen hebben een zeer beperkte bagageruimte. Per persoon mag je het volgende meenemen:Skireizen:
• 1 tas of koffer van normaal formaat van maximaal 20 kg. Met afmetingen 80x70x30 cm• 1 paar ski’s met stokken en schoenen of één snowboard met schoenen
• Handbagage van maximaal 2 kg
Ski’s en stokken of een snowboard moeten altijd in een daar voorbestemde hoes. Zonder hoes worden de ski’s of snowboard niet meegenomen in verband met het beschadigen van andere bagage. In een snowboardhoes mag niet meer zitten dan 1 snowboard. Dit betekent ook geen overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding en dergelijke. Neem je een snowboard mee, dan ben je verplicht om de bindingen van het board af te halen. Je kunt jouw schoenen en bindingen bijvoorbeeld in een schoenentas meenemen.
Stedenreizen en outdoor reizen:
• 1 tas of koffer van normaal formaat van maximaal 20 kg. Met afmetingen 80x70x30 cm• Handbagage van maximaal 2 kg
Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in jouw bagage te stoppen. Heb je te veel bagage dan is de chauffeur en/of reisleiding verplicht deze te weigeren.
Zorg er altijd voor dat er labels aan jouw bagage bevestigd zijn. Je blijft te allen tijde zelfverantwoordelijk voor jouw bagage. Bagagelabels worden door DeSkireis.nl uitgedeeld op de vertreklocatie.
Op- en uitstapplaatsen bus
Waar kan ik opstappen voor mijn reis?
Al onze reizen brengen jou van het schoolplein tot jouw bestemming en weer terug. Jij stapt dus op vanaf school.Bustijden
Hoelang ben ik onderweg met de bus?
Hieronder vind je de richtlijnen van de bussen. Afhankelijk van je bestemming, je opstapplaats, het verkeer en andere onvoorziene omstandigheden zal je dus korter/langer op de bus zitten dan voorzien wordt. Onderstaande tijden zijn gebaseerd op vertrek vanaf Utrecht. Tijden zijn inclusief pauzes.Skireizen:
• Flachau: +/- 11.30 uur• Gerlitzen: +/- 12.30 uur
• Heiligenblut: +/- 12.00 uur
• Nassfeld: +/- 13.00 uur
• Obertauern: +/- 11.30 uur
• Ost-Tirol: +/- 11.15 uur
Stedenreizen:
• Barcelona: +/- 17.00 uur• Berlijn: +/- 7.15 uur
• Krakau: +/- 14.00 uur
• Milaan: +/- 12.00 uur
• München: +/- 9.30 uur
• Parijs: +/- 5.30 uur
• Praag: +/- 10.00 uur
• Rome: +/- 19.45 uur
Outdoor reizen:
• Ardennen: +/- 3.00 uur• Feldberg: +/- 8.00 uur
• Oostenrijk: +/- 12.30 uur
Wanneer komt de bus aan op bestemming?
Hieronder vind je de verwachte aankomsttijden van de bussen. Afhankelijk van het verkeer en andere onvoorziene omstandigheden zal je dus korter/langer op de bus zitten dan voorzien wordt.• Ardennen: 13.00 uur
• Barcelona: 8.00 uur
• Berlijn: 16.00 uur
• Feldberg: 8.00 uur
• Krakau: 8.00 uur
• Milaan: 8.00 uur
• München: 8.00 uur
• Oostenrijk: 7.00 uur
• Parijs: 14.00 uur
• Rome: 8.00 uur
Hoeveel busstops tijdens de busreis van/naar bestemming?
Dit is afhankelijk van jouw reisbestemming en jouw opstapplaats. Al onze busreizen zijn gebonden aan de rijtijdenwet. Dit betekent dat onze chauffeurs in 4,5 uur rijden 45 minuten pauze moeten houden. Dit mag worden verdeeld in 30 en 15 minuten pauze.Voor onze bestemmingen van 18 uur of langer rijden we altijd met 2 buschauffeurs en minder pauzes. Er wordt 4 tot 4,5 uur doorgereden met vervolgens slechts een pauze van 15 tot 30 minuten. Dit is nodig omdat we anders niet binnen de rijtijden van onze chauffeurs op bestemming kunnen komen.
Hoelaat vertrekt de bus?
Dit is afhankelijk van jouw reisbestemming en jouw opstapplaats. De vertrektijden vind je 3 weken tot uiterlijk 5 dagen voor vertrek terug in je reisbescheiden.Businformatie
Ik heb iets laten liggen in de bus, wat nu?
Als je iets bent vergeten in de bus dan gaat de chauffeur dat waarschijnlijk wel vinden bij het controleren van de bus. Informeer bij jouw reisleiding, zodat zij contact kunnen opnemen met de busmaatschappij, waarmee je naar de bestemming bent gekomen. Je reisleiding zorgt ervoor dat jij je vergeten spullen zo snel mogelijk terugkrijgt.Ben je iets vergeten op de busrit naar huis? Stuur ons dan een mail of WhatsApp bericht en wij bekijken hoe we het gevonden voorwerp weer bij jou kunnen krijgen.
Wanneer ontvang ik de exacte vertrektijden?
Tussen 3 weken en uiterlijk 5 dagen voor vertrek ontvang je van ons je reisbescheiden. Hierin staat alle informatie in over jouw reis, waaronder de exacte vertrektijden.Is er ook reisleiding op de busreis?
Wij proberen steeds een reisleider mee te sturen met de bus. Zo kunnen de reizigers met al hun vragen bij ons team terecht. Het kan voorkomen dat er geen reisleiding op de bus zit en dat de reisleiding je opwacht op bestemming. Natuurlijk zitten er altijd docenten/begeleiding van de opdrachtgever/school op de bus.Met wat voor bussen rijdt DeSchoolreis.nl naar de reisbestemming?
Onze busreizen worden uitgevoerd met luxe touringcars die voorzien zijn van een toilet en video/dvd. De touringcarbedrijven waarmee wij samenwerken, beschikken allemaal over het meest recente ISO-certificaat. Onze touringcars worden bestuurd door ervaren en gekwalificeerde chauffeurs. De bussen zijn voorzien van goede winterbanden en zo nodig sneeuwkettingen, zodat je snel en veilig naar jouw bestemming wordt gebracht.Busregels
Wat je moet weten voor je busreis?
1. Controleer zeker dat je de juiste vertrektijd neemt van jouw opstapplaats. Je kan enkel opstappen op de plaats dat vermeld staat op jouw voucher. Controleer dit goed.2. Er kunnen meerdere bussen rijden naar jouw reisbestemming. Zorg dat je naar de juiste tijden kijkt van jouw busnummer. Staat er geen busnummer vermeld op jouw voucher? Dan heb je automatisch busnummer 1. Het is niet mogelijk om op een andere bus te stappen.
3. Je moet tenminste 30 minuten op voorhand aanwezig zijn.
4. De bus komt zelf meestal rond de vertrektijd aan op de opstapplaats, waarbij alle bagage wordt ingeladen en je kan opstappen.
5. Hou jouw reisdocumenten en je ID kaart bij de hand, voordat je instapt. Dit zorgt dat je nog sneller kan instappen.
Mag ik roken in de bus?
In onze bussen mag er niet worden gerookt. Er wordt regelmatig een stop gemaakt, zodat de rokers kunnen roken.Kan ik eten en drinken kopen in de bus?
Wij raden aan om vanuit huis wat te eten en drinken mee te nemen. De prijzen in de wegrestaurants zijn vaak vrij hoog. We verkopen geen dranken tijdens de busreis.Is er ook nachtrust in de bus?
Ja, wij snappen als geen ander dat slapen in een bus lastig is. Om toch iedereen wel zijn rustmoment te gunnen hanteren we een nachtrust van 1.00 uur tot 6.00 uur in al onze bussen.Kleding
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Veilig op de piste
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Materiaal
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Ski- en snowboardlessen
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Activiteiten in de sneeuw
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Begeleiding
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Kleding
Wat voor schoenen heb ik nodig?
Tijdens onze stedenreizen verkennen wij voornamelijk de stad, lopend. Zorg dus voor goede en stevige wandelschoenen, waar je een hele dag op kan lopen en vergeet ook niet om goede sokken te dragen, die niet schuren in je schoenen. Er is niks minder dan een blaar onder de voet en dat je dan alsnog een stuk moet lopen.Heb ik ook een rugzak nodig?
Wij adviseren je om een kleine rugzak mee te nemen als je door een stad loopt. Hier kan je je lunch in meenemen en een flesje drinken. Ook kan je hierin een trui kwijt voor als het overdag te warm is, maar in de avond je deze nodig kan hebben, omdat het nog wel eens wil afkoelen.Wat mag ik allemaal meenemen?
In het kopje ‘Vervoer leerlingen’ lees wat voor soort tas je mee mag nemen in de bus. Na het aanmelden voor je stedenreis, kan je via je eigen persoonlijke boekingspagina een paklijst downloaden. Hier staat precies alles op, waar je aan moet denken om mee te nemen op stedenreis. Wel zo makkelijk.Veiligheid in een grote stad
Zijn er zakkenrollers?
In alle grote steden van Amsterdam tot Berlijn en van Parijs tot Praag vind je zakkenrollers. Als je op stedenreis gaat, is dus altijd waakzaamheid nodig. Tijdens de reis zal de reisleider continu vermelden over de aanwezigheid van zakkenrollers. Hij/zij zou jou preventief behoeden tegen zakkenrollers. Wees zelf ook altijd waakzaam richting jezelf en je medeleerlingen.Is het veilig om alleen door de stad te lopen?
In een grote miljoenen stad zoals Berlijn, Parijs of een andere grote Europese stad is het altijd druk met de lokale bevolking en de vele toeristen, die de stad net zoals jij aan het bezichtigen zijn. Let dus goed op elkaar en op je eigen spullen.Als we de bezienswaardigheden van een stad bezoeken, loop je altijd, als groep, onder leiding van een reisleider door de stad. Bij groepen groter dan 30 leerlingen hebben wij altijd 2 reisleiders. Eén reisleider voorop en één reisleider achterop, welke beide herkenbaar zijn aan een reisleider vlaggetje. Op deze manier houden we altijd de groep bij elkaar.
Op sommige momenten krijg je vrije tijd om een terrasje te pakken of om te shoppen. Dit doen we altijd op vast afgesproken plekken. Hier spreken we duidelijk met elkaar af in welk gebied en tot hoe laat er vrije tijd is. Mochten er problemen zijn, ben je verdwaald of ben je verlaat? Je kan altijd 24-7 de reisleider bellen of berichten.
Openbare vervoer
Is het veilig om met de metro te reizen in een grote stad?
Het is altijd spannend om met de metro of trein te reizen. Vooral in de namiddag-/avondspits kan het redelijk druk zijn. Als we met groepen gebruik maken van de metro, verdelen we ons over de docenten en over het platform. Hou jouw docent of reisleider altijd in de gaten. Zo ben je nooit alleen in de metro en jouw docent of reisleider weet, wanneer je moet uitstappen.Hoe bescherm ik mij in de metro tegen zakkenrollers?
Zakkenrollers vind je ook in de metro, wees dus ten alle tijde waakzaam naar jezelf en naar je klasgenoten.Tip 1: Heb je een rugtas? Draag hem op je voorkant, in plaats van op je rug.
Tip 2: Heb geen waardevolle bezittingen, zoals een portemonnee of mobiel, in je achterzak. Maar doe ze in een broekzak aan de voorkant, waar je constant kan voelen of je je waardevolle bezittingen nog hebt.
Tip 3: Zorg ervoor dat al je ritssluitingen dicht zijn. Zo maak je het zakkenrollers lastiger.
Is een metroticket inclusief bij de prijs?
Tijdens al onze reizen maken wij gebruik van de metro. De metrotickets zijn inbegrepen bij de prijs. Jouw reisleider zorgt voor de tickets.Waarom krijg ik geen metroticket?
Wij maken in veel gevallen gebruik van groepstickets. De reisleider of jouw docent is in het bezit van het juiste metroticket. Blijf dus ook altijd bij je aangewezen reisleider of docent.Musea
Mag je foto’s maken in museums?
Dit is afhankelijk van het museum. Bij de ingang van het museum staat aangegeven of je foto’s mag maken of niet. Twijfel je? Vraag dan aan jouw reisleider.Let op! Het gebruik van een flits is nergens toegestaan.
Wat zijn de regels in een museum?
We zijn nooit alleen in een museum, maar delen het museum met particuliere mensen, die voor het bezoek een ticket hebben gekocht en die ruim de tijd nemen om het museum te bezoeken. Heb hier respect voor. In het museum ben je stil en geef je de overige bezoekers genoeg ruimte en rust om ook de museumobjecten te bekijken. Ga niet op kunstobjecten zitten of raak ze niet aan. Kijken doen we met onze ogen. Hou je te allen tijde aan de aanwijzingen van het personeel van het museum.Mag ik zelf door het museum lopen?
In de meeste musea mag je zelf rondlopen en mag je bekijken wat je zelf wilt. De reisleider spreekt een eindtijd met je af om te verzamelen. In sommige gevallen is er een rondleiding geregeld.Zijn rondleidingen in het Nederlands?
Onze stadswandelingen worden altijd gedaan door onze eigen Nederlandstalige reisleiding. Tijdens rondleidingen in o.a. musea wordt altijd Engels gesproken. Heb je moeite met het verstaan, heb je iets niet goed gehoord of heb je een vraag, maar weet je niet hoe je dit zegt in het Engels. Vraag je reisleiding voor hulp, hij/zij legt graag meer uit.Activiteiten & excursies
Wat voor kleding heb ik nodig voor activiteiten?
Alle activiteiten & excursies tijdens een stedenreis kunnen worden gedaan in vrijetijdskleding. Heb je je aangemeld voor een combinatiereis van stedenreis met outdoor of wintersport? Kijk dan bij het kopje ‘outdoor’ of ‘wintersport’ wat voor kleding je nodig hebt.Is er ook tijd om te shoppen?
Tijdens al onze reizen is er tijd om te kunnen shoppen. Hoe vaak en hoelang is afhankelijk van het programma van jouw samengestelde reis.Reisleiding
De rol van onze reisleiders
Veiligheid en belevenis, twee kernbegrippen van onze reizen. Natuurlijk kent onze eigen Nederlandstalig reisleidingsteam deze twee begrippen als geen ander:Veiligheid:
Onze reisleiding staat 24-7, klaar voor onze reizigers. Deze verantwoordelijkheid dragen ze niet alleen, want op iedere bestemming zorgen we voor een bezetting van minimaal twee begeleiders, ongeacht het aantal reizigers. Daarnaast heeft elke bestemming zijn eigen hoofdreiscoördinator.Belevenis:
Onze reisleiders voorzien, naast de begeleiding, een uitgebreid activiteitenprogramma. Een programma dat oog heeft voor detail, constant innoverend is en inspeelt op de behoeftes van de verschillende reizigers. Het programma wordt in samenspraak met het hele team van DeSchoolreis.nl uitgewerkt en goedgekeurd.Zijn de reisleiders getraind?
Wij hebben de luxe om over een uitgebreid en professioneel reisleidersteam te beschikken. Het zijn stuk voor stuk reisleiders, die door een strikte beoordelingscriterium zijn gewerfd, omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen het beste goed genoeg is voor onze reizigers. Zo sturen wij alleen onze betere begeleiding mee om de buitenlandse reizen te begeleiden. Ook is er een hoofdreisleider en/of iemand van ons kantoor aanwezig om alles in goede banen te leiden.Onze reisleiders hebben een interne opleiding gehad en gaan jaarlijks op bijscholing. Deze worden gedoceerd door professionals met relevante ervaringen in zowel binnen- als buitenland. In het opleidingspakket zit onder andere een aangepaste EHBO-cursus voor grote en kleine crisissituaties op bestemming. Zo weten de reisleiders te allen tijde, hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk kunnen reageren.
Is er begeleiding tijdens de activiteiten?
Tijdens alle activiteiten, waarbij veiligheid een rol speelt, is er naast de reisleider van jouw reis een activiteitenbegeleider aanwezig, die de activiteiten begeleidt.Kleding
Wat voor kleding heb ik nodig?
Tijdens de outdoorreis draait het voornamelijk om actieve activiteiten op het water of in het bos. Zorg dus voor sportkleding, die zowel vies als nat mag worden.Survival in het bos
Zorg voor goede stevige schoenen, met een goede grip en demping. Het bos is namelijk zeer oneven qua ondergrond. Tijdens de activiteiten kan je kleding vies worden.,br>
Watersport
Zorg voor waterschoenen. Je weet nooit wat er op de bodem van de rivier, meer of vijver ligt. Tijdens de activiteiten wordt je kleding nat. Zorg dus voor kleding dat nat mag worden, maar ook voor genoeg droge kleding.Neem voor de avond een warme trui mee. Het kan snel afkoelen.
Wordt mijn kleding nat en vies?
Ja, wij garanderen dat je kleding zowel vies als nat wordt.Wat mag ik allemaal meenemen?
In het kopje ‘Vervoer leerlingen’ lees wat voor soort tas je mee mag nemen in de bus. Na het aanmelden voor je outdoorreis, kan je via je eigen persoonlijke boekingspagina een paklijst downloaden. Hier staat precies alles op, waar je aan moet denken om mee te nemen op jouw outdoorreis. Wel zo makkelijk.Tentenkamp
Moet ik zelf een slaapzak meenemen?
Slaap jij in een tent of in een kampeerboerderij dan moet je zelf een slaapzak en kussen meenemen.Moet ik zelf mijn tent opzetten?
Onze tentendorpen zijn al geheel opgebouwd, voordat je ons tentendorp betreedt. Wel zo makkelijk. Tijdens onze Survival Extreme reizen naar het buitenland moet je nog wel zelf een tent opzetten. De tent krijg je wel van ons.Heb ik een luchtbed nodig?
Een luchtbed is inclusief en hoef je niet zelf mee te nemen. Onze luchtbedden worden daarnaast na gebruik direct uitgebreid gereinigd, wel zo hygiënisch. Heb je liever alsnog een onderlaken over je luchtbed, dan moet je deze wel zelf meenemen.Mag ik een 2 persoonsluchtbed meenemen?
Nee, wij staan geen andere luchtbedden toe dan onze eigen. Onze tenten zijn berekend op de maten van onze eigen luchtbedden. Voor een 2 persoonsluchtbed is geen ruimte.Is er ook Wi-Fi?
Nee, in ons tentendorp is geen Wi-Fi aanwezig.Is er ook stroom in het tentendorp?
Er is stroom in de grote groepstent voor onze koelingen, keuken en heaters.Er is geen stroom voor particulier gebruik, zoals het opladen van telefoons en tablets.
Kan ik mijn telefoon, tablet en/of laptop meenemen?
Ja, maar let op! Er is geen mogelijkheid om je telefoon, tablet en/of laptop op te laden.Tijdens onze activiteiten zijn telefoons niet toegestaan. Telefoons dienen of in je eigen tent te liggen, of tijdens de activiteiten te worden ingeleverd in de grote tent, hier komen ze achter slot en grendel. Tijdens je vrije tijd kan je je telefoon dan weer ophalen.
Let op! Het meenemen van telefoon, tablet en/of laptop is te allen tijde voor eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor enig verlies of beschadiging van deze apparaten.
Activiteiten in het bos
Zijn er teken?
Ja, let op er zijn teken in het bos.Controleer o.a. tijdens het douchen je lichaam op teken. Laat ook jouw klasgenoten je onderzoeken of je teken hebt. Vergeet niet op plekken te controleren, waar de huid dun is en op plekken die je niet verwacht, zoals achter je oren, onder de oksels en bij je geslachtsdelen.
Heb je een teek gevonden, trek deze er niet zelf uit met de hand, maar gebruik altijd een tekenpincet. Heb je zelf geen tekenpincet? Vraag dan de reisleiding.
Wat voor schoenen moet ik aan?
Zorg voor goede stevige schoenen met een goede grip en demping. Het bos is namelijk zeer oneven qua ondergrond. Let op! je schoenen kunnen vies worden.Activiteiten op het water
Heb ik waterschoenen nodig?
Wij raden het wel aan om waterschoenen te dragen. Je weet nooit wat er op de bodem van de rivier, meer of vijver ligt.Moet ik een zwemvest aan bij wateractiviteiten?
Bij activiteiten op open water, zoals kanalen, meren en zee is het dragen van een zwemvest verplicht.Dit geldt voor alle activiteiten en voor alle personen, ongeacht hoe goed je kan zwemmen of hoeveel zwemdiploma’s je hebt.
Heb ik een zwemdiploma nodig?
Ja je bent verplicht om minimaal zwemdiploma A te hebben als je wil meedoen aan onze activiteiten.Let op! je bent hier zelf verantwoordelijk voor, wij controleren niet op zwemdiploma’s.
Zeil- & surflessen
Mag ik met al mijn vrienden in één zeilboot?
Let op! De indeling van de activiteiten rondes wordt gemaakt door de docenten.Daarnaast moet je rekening houden dat in een zeilboot maximaal 5 personen mogen, dit is inclusief jouw zeilinstructeur. De indeling vergt dus flexibiliteit van de gehele groep.
Ik kan al zeilen, mag ik zonder zeilinstructeur?
Nee, tijdens onze reizen wordt er altijd gezeild met een zeilinstructeur vanuit DeSchoolreis.nl. Geen uitzonderingen.Moet ik een zwemvest om bij zeilen?
Ja, bij activiteiten op open water, zoals kanalen, meren en zee is het dragen van een zwemvest verplicht.Mag ik teenslippers aan?
Nee, voor de veiligheid tijdens het zeilen mogen er geen teenslippers worden gedragen.Moet ik bij het surfen zelf een wetsuit regelen?
Nee, een wetsuit is bij het surfen inbegrepen in de reissom.Begeleiding
De rol van onze kampleiders
Veiligheid en belevenis, twee kernbegrippen van onze reizen. Natuurlijk kent onze eigen Nederlandstalig reisleidingsteam deze twee begrippen als geen ander:Veiligheid:
Onze reisleiding staat 24-7, klaar voor onze reizigers. Deze verantwoordelijkheid dragen ze niet alleen, want op iedere bestemming zorgen we voor een bezetting van minimaal twee begeleiders, ongeacht het aantal reizigers. Daarnaast heeft elke bestemming zijn eigen hoofdreiscoördinator.Belevenis:
Onze reisleiders voorzien, naast de begeleiding, een uitgebreid activiteitenprogramma. Een programma dat oog heeft voor detail, constant innoverend is en inspeelt op de behoeftes van de verschillende reizigers. Het programma wordt in samenspraak met het hele team van DeSchoolreis.nl uitgewerkt en goedgekeurd.Is de begeleiding getraind
Wij hebben de luxe om over een uitgebreid en professioneel begeleidingsteam te beschikken. Het zijn stuk voor stuk begeleiders, die door een strikte beoordelingscriterium zijn gewerfd, omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen het beste goed genoeg is voor onze reizigers. Zo sturen wij alleen onze betere begeleiding mee om de buitenlandse reizen te begeleiden. Ook is er een hoofdreisleider en/of iemand van ons kantoor aanwezig om alles in goede banen te leiden.Onze reisleiders hebben een interne opleiding gehad en gaan jaarlijks op bijscholing. Deze worden gedoceerd door professionals met relevante ervaringen in zowel binnen- als buitenland. In het opleidingspakket zit onder andere een aangepaste EHBO-cursus voor grote en kleine crisissituaties op bestemming. Zo weten de reisleiders te allen tijde, hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk kunnen reageren.
Is er begeleiding tijdens de activiteiten
Tijdens alle activiteiten, waarbij veiligheid een rol speelt, is er naast de reis- en/of kampleider van jouw reis een activiteitenbegeleider aanwezig, die de activiteiten begeleidt.Aanmelden en werven
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Betalen
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Annuleren en wijzigen
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Reisinformatie
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Accommodatie
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Vervoer
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Materiaal
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Lessen en instructies
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Activiteiten
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Reisleiding
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Taakverdeling organisatie en school
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Reisleiding
De rol van onze reisleiders
Veiligheid en belevenis, twee kernbegrippen van onze reizen. Natuurlijk kent onze eigen Nederlandstalig reisleidingsteam deze twee begrippen als geen ander:Veiligheid:
Onze reisleiding staat 24-7, klaar voor onze reizigers. Deze verantwoordelijkheid dragen ze niet alleen, want op iedere bestemming zorgen we voor een bezetting van minimaal twee begeleiders, ongeacht het aantal reizigers. Daarnaast heeft elke bestemming zijn eigen hoofdreiscoördinator.Belevenis:
Onze reisleiders voorzien, naast de begeleiding, een uitgebreid activiteitenprogramma. Een programma dat oog heeft voor detail, constant innoverend is en inspeelt op de behoeftes van de verschillende reizigers. Het programma wordt in samenspraak met het hele team van DeSchoolreis.nl uitgewerkt en goedgekeurd.Zijn de reisleiders getraind?
Wij hebben de luxe om over een uitgebreid en professioneel reisleidersteam te beschikken. Het zijn stuk voor stuk reisleiders, die door een strikte beoordelingscriterium zijn gewerfd, omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen het beste goed genoeg is voor onze reizigers. Zo sturen wij alleen onze betere begeleiding mee om de buitenlandse reizen te begeleiden. Ook is er een hoofdreisleider en/of iemand van ons kantoor aanwezig om alles in goede banen te leiden.Onze reisleiders hebben een interne opleiding gehad en gaan jaarlijks op bijscholing. Deze worden gedoceerd door professionals met relevante ervaringen in zowel binnen- als buitenland. In het opleidingspakket zit onder andere een aangepaste EHBO-cursus voor grote en kleine crisissituaties op bestemming. Zo weten de reisleiders te allen tijde, hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk kunnen reageren.
Onze instructeurs
Zijn jullie instructeurs opgeleid en getraind?
Wij hebben de luxe om over een uitgebreid en professioneel team te beschikken. Het zijn stuk voor stuk instructeurs die verscheidene screeningsrondes hebben doorstaan. Bij iedere werving hanteren wij een strikt beoordelingscriterium, omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen het beste goed genoeg is voor onze reizigers. Ook is er een hoofdreisleider/instructeur om alles in goede banen te leiden.Onze instructeurs krijgen vanaf het begin een interne opleiding en krijgen in de seizoen erna meermaals bijscholing. Deze worden gedoceerd door professionals die beschikken over de relevante vaardigheden en ervaringen in het buitenland. In het trainingspakket zit onder andere een aangepaste EHBO-cursus voor grote en kleine crisissituaties op bestemming en een uitgebreide cursus over veiligheid. Zo weten de instructeurs te allen tijde hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk kunnen reageren.
Join the office!
Hebben jullie openstaande vacatures bij jullie op kantoor?
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures voor op ons kantoor.Natuurlijk kan je altijd een open sollicitatie sturen naar b.zittema@deskireis.nl, t.a.v. Bastiën Zittema, wie weet worden wij wel heel enthousiast van je open sollicitatie.
Kan ik bij jullie stage lopen?
Wij hebben elk seizoen plek voor meerdere stage lopers.Wij hebben mogelijkheden in Marketing, Communicatie, Grafisch, Sales en HR
Een stage plek bij DeSchoolreis.nl betekent ook dat onze grote zus DeSkireis.nl soms aandacht van je vraagt.
Wil je graag bij ons stage lopen? Stuur dan een motivatie en cv naar b.zittema@deskireis.nl, t.a.v. Bastiën Zittema. Laat ons duidelijk weten wat je wilt gaan doen en hoe je zelf je stage het liefst wilt invullen.
Join the family!
Waar is DeSchoolreis.nl naar op zoek?
Jaarlijks zoekt DeSchoolreis.nl een groot aantal (tijdelijke) werkkrachten en vrijwilligers voor de steden- en outdoorreizen. We zoeken enthousiaste, sociale en flexibele jongeren die houden van een uitdaging. Een positieve instelling is belangrijker dan jarenlange ervaring. We zijn op zoek naar verschillende profielen voor uiteenlopende functies, dus afhankelijk van jouw interesse zullen we kijken of we een match vinden.Wil je ook voor ons aan de slag in de winter?
Check dan alle info en functies op de website van ons grote zus DeSkireis.nl op www.deskireis.nl
Hoe kan ik me aanmelden?
Je kan je aanmelden door een korte motivatie en cv te sturen naar b.zittema@deskireis.nl, t.a.v. Bastiën Zittema.We krijgen elk jaar veel motivaties toegestuurd, zorg er dus voor dat je verhaal eruit springt om zoveel mogelijk kan te maken om je bij onze familie aan sluiten.
De aanmeldingen verlopen via onze grote zus DeSkireis.nl
Hoe oud moet ik zijn om me aan te melden?
Om aan de slag te kunnen bij DeSkireis.nl moet je minimum 18 jaar oud zijn. Als je jonger bent raden we je aan eerst nog een keer mee op reis te gaan met één van onze skireizen. Hier leer je de werking en onze familie kennen, dit kan je helpen om volgend jaar geselecteerd te worden.Wat moet ik kunnen?
We hebben uiteenlopende jobs waar verschillende kwaliteiten voor vereist zijn. Afhankelijk van jouw vaardigheden zoeken we een functie die bij je past. Er zijn een aantal jobs waar specifieke diploma's voor nodig zijn zoals zeil- of surfinstructeur en een aantal jobs waar het een voordeel is om al wat ervaring te hebben zoals catering, als DJ of als fotograaf, maar er zijn ook veel jobs waar je met een juiste instelling en een enthousiaste houding genoeg basis hebt om de juiste skills van ons te leren zoals reisleider of activiteiten begeleider.Hoe lang moet ik beschikbaar zijn?
Afhankelijk van de functie waarop je zal ingepland worden. Voor sommige functies zoals activiteiten begeleider is het voldoende om één week beschikbaar te zijn. Voor andere functies, zoals reisleider of regioleider, vragen wij een minimum van 3 weken of een maand. Er is een mogelijkheid om een heel seizoen (4 maanden) voor ons aan de slag te gaan. Hoe langer je beschikbaar bent, hoe meer mogelijkheden er zijn.Wat zijn de bestemmingen van DeSkireis.nl?
DeSchoolreis.nl is in de lente en herfst werkzaam in grote Europese steden (o.a. Berlijn, Praag en Parijs) en qua outdoor in (Nederland, België en Oostenrijk)Hoe kom ik op bestemming?
Wij zullen, als dit mogelijk is, inplannen op één van onze bussen. Wekelijks vertrekken er bussen richting de verschillende locaties. Indien je daar op een bepaalde datum moet zijn dat er (nog) geen bussen van ons rijden zullen wij een alternatief traject zoeken via bus, trein, vliegtuig of auto. We vragen van jou de flexibiliteit om naar de opstapplaats te komen.Ga je maar met één specifieke groepsreis mee? Dan zit je altijd met de groep in dezelfde bus, heen en terug.
Waar zal ik verblijven?
In bijna alle gevallen zal je verblijven in een (jeugd)pension of voor outdoorreizen in een tent. Voor de outdoorreizen vragen we je om zelf een slaapzak en kussen mee te nemen. In uitzonderlijke gevallen zal je verblijven in een hotel, chalet of appartement, maar dan word je dit duidelijk vermeld.Hoe zit het met eten?
Ontbijt en diner wordt altijd voorzien tijdens de reizen. Lunch is in sommige gevallen wel op eigen kosten, is het wel inbegrepen wordt dit gemeld. Word je een uitzonderlijk geval ingepland in een chalet of appartement, dan voorzien wij in de kosten voor ontbijt en diner, maar moet je deze nog zelf klaarmaken. Dit word je duidelijk voortijd gemeld.Welke functies kan ik doen?
De verschillende functies die je in de lente en herfst kan vervullen staan op onze team pagina beschreven. Wat jouw functie specifiek inhoudt leer je later op de selectiedagen, opleiding of in de handleidingen die je krijgt uitgedeeld.Word ik betaald?
Je reis, verblijf, eten, crew kleding en activiteiten zijn gratis. Dit maakt deel uit van je beloning.We hopen dat je vooral op zoek bent naar een leuke ervaring en naar zelfontwikkeling. We geven een kleine dagvergoeding, maar deze is lager dan als je ergens anders in loondienst zou zijn. Voor sommige functies met meer verantwoordelijkheid wordt er een hogere vergoeding voorzien. Meer uitleg hierover krijg je tijdens de selectiedagen.
Hoe weet ik of ik geselecteerd ben?
Als je je hebt aangemeld om deel te worden van onze familie, dan zullen wij dit zo snel mogelijk behandelen en evalueren. Wanneer we denken dat jij een geschikte kandidaat bent voor ons team te versterken, dan zullen we je een mail sturen met een uitnodiging voor een van onze selectiedagen.Hoe verloopt een selectiedag?
Wanneer je uitgenodigd wordt voor een selectiedag kan je zelf aangeven welke datum voor jou past. Een week voor de selectiedag krijg je van ons nog een mail met extra uitleg over de locatie en wat er van jou verwacht wordt. We geven een interactieve presentatie over de werking van DeSchoolreis.nl en we laten jullie ook aan het woord, zodat we je kunnen leren kennen. Achteraf volgt een persoonlijk gesprek met één van onze medewerkers.Waar en wanneer gaan de selectiedagen door?
De selectiedagen gaan door het gehele schooljaar. De selectiedagen gaan door in Leeuwarden, Nederland.Wat als ik niet kan tijdens de selectiedagen?
De selectiedag is een eerste kennismaking met DeSchoolreis.nl. Je krijgt hier veel informatie en is voor ons ook de ideale manier om jou te leren kennen. we geven dus uiteraard de voorkeur aan de mensen die naar de selectie kunnen komen. Als je lang naar het buitenland bent of om andere redenen niet kan komen hangt het af van je beschikbaarheid en je profiel of we je uitnodigen voor een gesprek op een ander moment.Waar vind ik mijn planning terug?
Alle informatie omtrent inplanning, vertrekinformatie, vergoedingen en informatiebundels worden verzonden via de mail. Deze krijg je opgestuurd wanneer je wordt uitgenodigd voor een selectiedag.Win acties
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Materiaal korting
Krijg ik korting als ik eigen materiaal meeneem?
Ja, als jij eigen materiaal meeneemt dan krijg je van ons een korting.Hoeveel korting is afhankelijk van hoeveel dagen je skiet of snowboard.
Check op de reispagina hoeveel korting je krijgt als je eigen materiaal meeneemt.
Ik heb zelf ski- of snowboardschoenen, krijg ik korting?
Wij geven alleen korting als je een complete set hebt en wij dus geen materiaal voor je hoeven te regelen.Heb je bijvoorbeeld wel schoenen, maar geen ski’s. Dan geven wij GEEN KORTING op jouw reissom.
Ik heb zelf een helm, krijg ik korting?
Wij nemen veiligheid heel serieus. Hierom voorzien wij iedereen tijdens de reis van een gratis te huren helm. Deze kan je de dag van aankomst op komen halen en lever je op de laatste dag weer in.Wij geven dus geen korting als je een eigen helm hebt.
Niet afnemen reisonderdelen
Krijg ik korting als ik met eigen vervoer naar bestemming ga?
Wil je liever zelf naar jouw reisbestemming rijden? Dat kan en mag. We proberen steeds de beste prijs/kwaliteit aan te bieden voor onze skireizen, toch is het mogelijk dat je zelf goedkoper kunt reizen dan wij dat doen.De korting die je krijgt, omdat je met eigen vervoer gaat, hangt af van de bestemming en type reis. De exacte prijzen vind je terug op onze website, per reis. Staat hier geen prijs vermeld? Stuur ons dan een mail en dan informeren wij je zo snel mogelijk over de mogelijkheden en de korting.
Krijg ik korting als ik de heen of de terugreis geen gebruik maak van de touringcar?
Nee, wij geven alleen korting als je zowel heen en de terugreis zelf regelt.Maak je gebruik van de touringcar op de heenreis. Dan moeten wij ook een plek reserveren voor je terugreis. Om deze reden kunnen wij hiervoor geen korting geven.
Krijg ik korting als ik mijn skipas (gedeeltelijk) niet gebruik?
Het is mogelijk om de reis zonder skipas te boeken.Bij al onze reizen zit de skipas inbegrepen. Wil je geen gebruik maken van de skipas, dan ontvang je hiervoor een korting. Wil je een reis zonder skipas dan kan je dit aanvragen via info@deskireis.nl. Jouw reis al geboekt? Dan kunnen we dit achteraf gewoon als nog aanpassen.
Kan je na bijvoorbeeld 2 dagen skiën je skipas niet meer gebruiken, door bijvoorbeeld een ongeluk, dan kunnen wij hier geen korting op geven. De skipas wordt door ons voortijd ingekocht voor de aantal benodigde dagen. Wel kan je natijd een claim indienen bij je eigen verzekeringsmaatschappij. Afhankelijk van je dekking kan dit (gedeeltelijk) worden vergoed.
Krijg ik korting als ik geen ski- of snowboardles nodig heb?
Bij DeSkireis.nl geniet je altijd van gratis ski- of snowboardlessen en dus geen meerprijs hoeft te betalen. Wij organiseren onze reizen namelijk naar de kernwaarden plezier, veilig, leerzaam en voor iedereen.Een skireis zou voor niemand een drempel moeten zijn, omdat hij meer moet betalen omdat hij/zij nog niet kan skiën. Daarnaast willen we ook iedereen stimuleren op het nemen van les van onze eigen ervaren ski- en snowboardbegeleiders, in plaats van het aanleren van vrienden. Goed kunnen skiën of snowboarden, betekent namelijk niet altijd dat hij/zij goed kan lesgeven. Onze ski- en snowboardbegeleiders zijn uitgebreid getraind en opgeleid tot het lesgeven en weten precies hoe zij jou het skiën of snowboarden moet aanleren.
Omdat wij deze gratis aanbieden, kunnen wij geen korting geven als je geen ski- of snowboardles afneemt.
Krijg ik korting als ik niet meedoe met de activiteiten?
Als de activiteiten zijn inbegrepen bij de reis, dan zien wij deze activiteiten als meerwaarde om een sensationele reis neer te zetten. Wij zien deze activiteiten dan ook als een belangrijke factor voor de groepssfeer van de reis. Om deze reden geven wij geen korting als je geen gebruik maakt van de activiteiten.Wil je liever zelf bepalen welke activiteiten je wel of niet doet? Dan adviseren wij je om een 'BASIC' reis te boeken. Deze zijn altijd exclusief activiteiten.
Super flex garantie
Wat is super flex garantie?
We willen dat je met een gerust hart boekt en ontspannen op reis gaat. Met onze Super Flex Garantie geniet je van meer zekerheid. Je boekt je reis met een langere bedenktijd, waarin je gratis jouw reis nog kan annuleren. Ook boek je tot wel 2 weken voortijd gemakkelijk je reis bij ons om.Wat is het verschil tussen super flex garantie en jullie normale garanties?
Bedenktijd
Je krijgt bij ons normaal 5 dagen bedenktijd na het boeken van je reis. In deze periode kan jij kosteloos zonder opgave van reden je reis annuleren. Met Super Flex Garantie is dit maar liefst 30 dagen.Omruilen
Normaal kan je tot 6 weken voor vertrek kosteloos je reis omboeken, indien de opdrachtgever/school meerdere reizen, voor dezelfde leerjaar, via ons aanbiedt. Met Super Flex is dit tot 2 weken voor vertrek.In de plaats stelling en overige wijzigingen
Standaard kan je tot 14 dagen voor vertrek kosteloos een wijziging aan je reis doen of kan je een deelnemer wijzigen. Wijzigingen binnen 14 dagen voor vertrek rekenen wij € 50,- extra administratie kosten voor, per wijziging. Met Super Flex Garantie betaal jij geen administratie kosten tot 1 dag voor vertrek en kan je tot die tijd kosteloos wijzigingen doorgeven.De opdrachtgever/school bepaald of zij deze annuleringskosten en/of wijzigingskosten naar jou doorberekenen.
Garantiefonds
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Veilig betalen
Is het betalen van mijn reis veilig bij jullie?
Online betalingen zijn allemaal veilig en eenvoudig.Ons betalingsverkeer verloopt via een goed beveiligd platform en wordt gefaciliteerd via onze partner ‘Mollie’. Dit bedrijf is gecertificeerd volgens de hoogste normen en maakt gebruik van internationale wettelijke licenties.
Privacy
Zijn mijn persoons gegevens veilig bij jullie?
Wij vinden het heel belangrijk dat je vertrouwen hebt in ons, als organisatie. We hebben een uitgebreid privacy beleid, welke je kan nalezen op www.deskireis.nl/privacy. Hierin leggen we jou uit hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens.Kan ik tijdens de de reis worden gefotografeerd of gefilmd door jullie?
Tijdens onze reizen maken wij foto- en/of beeldmateriaal. Om een sfeerimpressie te creëren voor onze toekomstige reizigers plaatsen wij dit beeldmateriaal op onze website, in onze brochures, nieuwsbrieven en in onze sociale media uitingen. Door een reis te boeken of door je te registreren voor een reis die is of wordt georganiseerd door ons, geef je automatisch toestemming dat je kan worden gefotografeerd en/of gefilmd en dat dit beeldmateriaal voor marketingdoeleinden door ons kan worden gebruikt.Natuurlijk plaatsen wij geen foto- en/of beeldmateriaal die jou direct of indirect schade toedoen.
Gezondheid
Ik gebruik medicijnen, dien ik dit door te geven?
Je dient een medische verklaring in het Engels aan te vragen bij je huisarts zodat je deze altijd kan tonen mocht dit noodzakelijk zijn in het buitenland, dit geldt voor alle medicijnen. Gebruik je medicijnen en heb je extra bagage nodig hierdoor, neem dan contact met ons op.Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen (opiaten) moet je een Schengenverklaring meenemen naar het buitenland als je naar een Schengenland afreist. Voorbeelden van medicijnen die onder de Opiumwet vallen zijn: sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen zoals valium of Seresta, ADHD-medicatie zoals Ritalin of Concerta of medicinale cannabis. Je riskeert strenge straffen als je de regels overtreedt.
Hygiëne
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Duurzaamheid
Wij hebben nog geen veelgestelde vragen, online staan, voor deze categorie.
Heb je wel een vraag?
Stuur ons een mail naar info@deskireis.nl en wij geven je graag antwoord.
Over ons
Wie zijn wij
DeSchoolreis.nl organiseert schoolreizen voor basis scholen, middelbare scholen, mbo, hbo, universiteiten en studieverenigingen. Met onze brands DeSkireis.nl en DeSchoolreis.nl hebben we voor iedere groep de juiste reis.Missie & visie
Onze missie & visie is om schoolreizen betaalbaar te maken en toegankelijk voor iedereen. Hoe we dit doen met de lust om te verkennen, te ontdekken en te beleven. Het omvat onze manier van werken, onze manier van groeien. We zijn een organisatie gericht op groepen, dat maakt meteen onze dubbele rol duidelijk. Enerzijds een reisorganisatie gespecialiseerd in begeleide groepsreizen, anderzijds een organisatie die wil connecteren met de leerling door een complete groepsbeleving. Gebaseerd op onze 5 kernwaarden: Cultuur, Ontdekken, De natuur, Leren en Plezier. En dat allemaal met de lust om te verkennen, te ontdekken en te beleven van die ene droombestemming.Via onze pagina www.deschoolreis.nl/over-ons lees je waar we voor streven en hoe het allemaal is begonnen.
Wat zijn de bedrijfsgegevens van DeSchoolreis.nl
Wij zitten bij onze grote zus DeSkireis.nl op kantoor.DeSkireis.nl
Mozartstraat 34
8916 HD Leeuwarden
Tel: 058 – 843 27 43
E-mail: info@deskireis.nl
Kvk nummer: 51186772
Openingstijden
Maandag tot donderdag: 10:00 – 18:00 uurVrijdag: 10:00 – 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 13:00 uur
Zondag: gesloten
Feestdagen: gesloten
Op www.deschoolreis.nl kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week jouw reis aanvragen of aanmelden.
Kan ik ook langs komen op het kantoor?
Nee, dit is niet mogelijk. DeSchoolreis.nl werkt op flexplekken en heeft dus geen vast kantooradres. Wil je een afspraak maken om bijvoorbeeld tickets op te halen of om te betalen? Dan kan dit door vooraf een afspraak te maken via telefoon of per mail. Boekingen kan je alleen maken via de website.Sociale media
Je kan ons volgen op onze social media-kanalen van onze grote zus DeSkireis.nl:Facebook: @deskireisnl
Instagram: @deskireisnl
Via deze kanalen proberen we je steeds up-to-date te houden over onze reizen en ons te verbinden met onze reizigers.
Klachten
Hoe dien ik een klacht in?
Voor de reis
Wanneer je klacht betrekking heeft over DeSchoolreis.nl of op het tot stand komen van de boeking, dan kan je deze bij ons indienen door te mailen naar info@deskireis.nl.Na ontvangst van een klacht voor vertrek, streven wij ernaar om binnen 48 uur jouw klacht in behandeling te nemen. Afhankelijk van het type opmerking kan het voorkomen dat wij meer tijd nodig hebben om een passende reactie te geven. In dit geval krijg je altijd binnen 2 weken na ontvangst van je klacht een inhoudelijke reactie van ons. Hierbij houden wij uiteraard rekening met jouw vertrekdatum.
Tijdens of na de reis
Het is noodzakelijk dat je jouw klachten over de reis of over jouw accommodatie direct meldt bij onze reisleiding ter plaatse. Onze reisleiding staat voor jou klaar om jouw klacht op te lossen tijdens jouw vakantie. Wanneer er op bestemming geen reisleiding is kan je telefonisch contact opnemen met ons kantoor in Nederland. Het telefoonnummer staat vermeld op je reisbescheiden.Door deze handelswijze is het meestal mogelijk om direct jouw klacht naar wens op te lossen. Achteraf, na thuiskomst is het natuurlijk niet meer mogelijk om problemen op te lossen.
Wanneer jouw klacht ter plaatse niet naar wens wordt opgelost is het noodzakelijk om binnen 1 maand na thuiskomst jouw klacht kenbaar te maken door ons te mailen via info@deskireis.nl of de klacht via post te versturen. Voorzie de klacht met een toelichting naar ons toe. Het opsturen van een klacht zonder verdere toelichting is niet voldoende om jouw klacht in behandeling te nemen. Na ontvangst van opmerkingen, versturen wij je altijd een ontvangstbevestiging. Een inhoudelijke reactie op jouw opmerking geven wij binnen 1 maand.
Je kunt jouw correspondentie richten aan onze grote zus DeSkireis.nl:
DeSkireis.nl
Mozartstraat 34
8916 HD, Leeuwarden
Houd er rekening mee, wanneer klachten op de bestemming niet zijn gemeld, in Nederland niet in behandeling worden genomen.
Voor verdere informatie over reisvoorwaarden en je rechten als reiziger verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden.
Lost & found
Ik heb mijn spullen vergeten ter plaatse, wat kan ik nu doen?
Ben je op reis geweest en ben je daar spullen vergeten? Dan kan je contact opnemen, met onze grote zus DeSkireis.nl, door te mailen naar info@deskireis.nl en met vermelding van je boekingsnummer. Wij helpen je hier graag verder mee.Schade melden
Hoe meld ik schade?
Wanneer je op reis schade opgelopen hebt, dan kan je hiervoor contact opnemen met jouw verzekeringsmaatschappij. Heb je de verzekering bij DeSkireis.nl afgesloten, dan kan je de schade melden door te mailen naar info@deskireis.nl en met vermelding van je reisnummer.Voorwaarden
Algemene voorwaarden
Je vindt onze algemene voorwaarden op www.deschoolreis.nl/voorwaardenGroepsvoorwaarden
Je vindt onze groepsvoorwaarden op www.deschoolreis.nl/groepsvoorwaardenOpeningstijden
Maandag tot en met donderdag
- 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag
- 10:00 – 16:00 uur
Zaterdag
- 10:00 – 13:00 uur
Zondag en feestdagen
- Gesloten
Heb je een vraag? Neem contact op met de juiste afdeling:
Een reis bij ons geboekt? Stuur dan een email onder vermelding van je boekingsnummer naar: reservering@deskireis.nl
Heb je een andere vraag? Stuur ons dan een e-mail naar: info@deskireis.nl
Bereik ons eenvoudig via WhatsApp!
Stel je vraag kort en bondig en onze virtuele assistent probeert je vraag direct te beantwoorden. Komt onze assistent er niet uit dan zet hij je vraag door en beantwoordt een van zijn collega's jouw vraag tijdens openingstijden.
We zijn bereikbaar op het nummer 058 843 27 43 of op mobiel via onderstaande knop.
Stuur ons een bericht via WhatsappPostadres
DeSkireis.nl
Mozartstraat 34
8916HD Leeuwarden
Bankgegevens
IBAN nummer: NL44 RABO 0158134095
KVK nummer: 51186772
Telefoon
Wij zijn te bereiken op:
Telefoonnummer: 058 843 27 43
Bel je vanuit het buitenland? 00 31 58 843 27 43
Social Media
Volg ons op social media